okeo-tex

Oeko-Tex

De Oeko-Tex 100-norm werd in 1992 geïntroduceerd en is tegenwoordig 's werelds meest gebruikte test- en certificeringssysteem voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen. Door Oeko-Tex erkende instituten werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, hun onafhankelijke testen zorgen ervoor dat het onderzochte textiel vrij is van schadelijke stoffen..

 

Producten kunnen alleen het textielcertificeringslabel krijgen als zonder bezwaar aan alle elementen van de vereiste criteria is voldaan.

 

Het volgende is van toepassing: hoe intensiever het huidcontact, hoe strenger de eisen die zijn verzameld in een catalogus van wetenschappelijk onderbouwde criteria met meer dan 100 individuele parameters en deze criteria zijn globaal bindend en worden elk jaar aangepast aan de meest recente resultaten, De 15 erkende eco-testinstituten controleren de naleving door middel van uitgebreide controletests. Hun onafhankelijke experts controleren ook de conformiteit van artikelen die zijn gemarkeerd met het nieuwe Oeko-Tex-label door middel van regelmatige bedrijfsaudits.e.

 

Om een verzoek in te dienen, stelt een uitgebreid netwerk van contactkantoren over de hele wereld geïnteresseerde bedrijven in staat om een verzoek in te dienen voor testen en certificering volgens hun Oeko-Tex 100-norm. Hierdoor kunnen fabrikanten, importeurs en retailers profiteren van gespecialiseerde expertise. en tientallen jaren ervaring van de nieuwe Oeko-Tex testinstituten en hun medewerkers. Ze passen het testprogramma aan de gebruikte kleurstoffen en middelen aan.és.

 

Er wordt rekening gehouden met alle certificaten van onderaannemers voor de gebruikte materialen. Dit voorkomt dubbele tests om de testkosten te minimaliseren.

Ons certificaatnummer voor onze stoffen is 1501004

gots

GOTS


Het GOTS-label wordt erkend als de wereldwijde benchmark voor de duurzame behandeling van kleding en textiel gemaakt met vezels uit biologische landbouw, zoals biologisch katoen of biologische wol. In een GOTS-gecertificeerd product moeten minimaal 70 vezels uit biologische landbouw worden gebruikt.TS.

 

Hoewel dit een grote stap is, is alleen het gebruik van organische vezels niet voldoende. Om items echt duurzaam te maken, hanteert GOTS strikte normen voor de hele verwerkingsketen en bevat het een grote catalogus met strikte criteria om ervoor te zorgen dat consumenten, producenten en het milieu veilig zijn.urité.

 

GOTS verbiedt het gebruik van de soorten chemicaliën die gewoonlijk bij de textielverwerking worden gebruikt en die kanker, geboorteafwijkingen en andere ernstige ziekten kunnen veroorzaken. Alleen chemicaliën met een lage impact zijn toegestaan om de gezondheid van de consument te beschermen.s.

 

GOTS bevat ook strikte beperkingen voor afvalwaterzuivering en vereist doelen en doelprocedures om het water- en energieverbruik te verminderen. Bovendien moeten sociale criteria op basis van de belangrijkste normen van de Internationale Arbeidsorganisatie worden gerespecteerd. Deze omvatten veilige werkomstandigheden, geen discriminatie en geen kinderarbeid.ts.

 

Het is niet alleen de GOTS die de norm bepaalt, er worden ook regelmatig inspecties uitgevoerd door onafhankelijke externe certificeerders in de hele textielketen. Elke fase van verwerking, fabricage en groothandel moet onafhankelijk worden gecertificeerd. Hierdoor kunnen klanten er met GOTS zeker van zijn dat hun kleding op een duurzame manier en onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd.s.

 

Een openbare database bevat alle gecertificeerde operators. Vertrouw niet op persoonlijke verklaringen, zoek altijd naar het GOTS-logo en licentienummer. De Global Organic Textile Standard is een onafhankelijk keurmerk dat algemeen wordt erkend in de belangrijkste afzetmarkten over de hele wereld. In sommige landen wordt de biologische claim op textiel beschermd door de overheid. Textiel gecertificeerd met het GOTS-logo kan worden geclaimd als biologisch.s.

 

Als in andere delen van de wereld een product beweert biologisch te zijn, mag alleen de vezel van de boerderij biologisch zijn..

 

Als je alles wilt, zowel een ecologisch als sociaal verantwoord proces in de hele toeleveringsketen, zoek dan naar het GOTS-logo op het product..

Ons certificaatnummer voor onze Gots-stoffen is1010800.

Nieuwsbrief

Een korte zin die beschrijft wat iemand zal ontvangen door zich te abonneren