Tout savoir sur la fermeture éclair, tirette, ...

inhoudsopgave:

Wat is een ritssluiting?

Een ritssluiting is een mechanisch apparaat waarmee een kledingstuk of accessoire snel kan worden geopend en gesloten.

Type ritssluiting:

Er zijn verschillende soorten ritsen die kunnen worden onderverdeeld in grote families en elk met specifieke toepassingen.

  • De onzichtbare ritssluiting : zoals de naam al doet vermoeden, is hij bijna onzichtbaar, alleen de schuifregelaar is dat. Ze zijn onafscheidelijk en vragen om een ​​andere manier van naaien. Iets om uw creaties eleganter te maken.
  • De deelbare ritssluiting : zoals de naam al doet vermoeden, kan deze worden gescheiden. Heel praktisch voor je jassen, truien of accessoires, de tanden zijn dikker om ze beter te herkennen.
  • De metalen ritssluiting : het is gemaakt van metaal, meer bepaald grotendeels van messing. Het wordt vaak gebruikt om spijkerbroeken, leren kleding, tassen...
  • De klassieke plastic rits : wat kunnen we erover zeggen? Dit is dé rits om in huis te hebben, want hij kan bijna overal gebruikt worden. Makkelijk in te korten indien nodig, net zo stevig als de andere modellen.
  • De kanten ritssluiting : Deze rits is anders geplaatst omdat de veter zichtbaar moet zijn: het is noodzakelijk om hem plat te leggen. Deze ritssluiting zal sommige van je creaties verfraaien.  
    ritsrits

Hoe kies je de lengte van je rits?

U moet weten dat ritsen per meter of met een bepaalde lengte kunnen worden verkocht.

Het voordeel van een rits per meter kiezen is dat je zelf de lengte kunt kiezen die je wilt en dat als hij te lang is, je hem altijd kunt inkorten.

Hoe een rits inkorten?

Kies de gewenste lengte. Dan is het nodig om de rits met een "zigzag" -punt te lassen en zonder de schuifregelaar te vergeten.

Deze methode kan alleen worden uitgevoerd op plastic, onzichtbare, gemeterde ritsen.

Dingen om te onthouden voor een ritssluiting:

Het is altijd mogelijk om de schuiver van de rits te vervangen. Aarzel niet om naar de dichtstbijzijnde fourniturenwinkel te gaan om een ​​nieuwe schuiver te vinden: zo hoef je de rits niet te verwisselen.

Weet dat er een koevoet is voor alle ritsen en een specifieke koevoet voor de onzichtbare ritsen.

Hoe herken je een goede ritssluiting?

Vouw je gesloten rits dubbel, open dan tegelijkertijd een kant naar voren en de andere kant naar achteren. Als de rits niet opengaat, betekent dit dat deze van goede kwaliteit is.

rits

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.