tissus

Er zijn veel soorten stoffen die je als beginner kunt naaien. Hier zijn enkele suggesties voor materialen waarmee beginners gemakkelijk kunnen werken:

  • Poplin- katoenstof : Poplin is een lichtgewicht, gemakkelijk te naaien stof die geschikt is voor veel naaiprojecten. Het is de nummer één stof die we gaan aanbevelen voor je eerste naaiprojecten. Het beweegt niet, dus heel gemakkelijk te hanteren.

  • Linnen stof : Linnen is een stevige en slijtvaste stof, dus ideaal voor naaiprojecten voor beginners.

  • ZWITSERSE KATOENSTOF: Zwitsers katoen is een lichte en zachte katoenen stof die geschikt is voor veel naaiprojecten voor beginners. Dankzij de gemerceriseerde draad heeft het een zijdeachtig effect. Het naait als katoenen popeline, het glijdt zelfs vanzelf over uw naaimachine.

  • Jersey stof : jersey is een rekbare en comfortabele stof die geschikt is voor veel naaiprojecten voor beginners, zoals T-shirts en leggings, pas op dat je bij het starten de neiging hebt om aan dit soort stof te trekken zodat het beter is om te laten het schuift onder de machine.

  • Honingraatstof : de honingraat is een wafelstof, gemaakt van katoen. De stof heeft een zware en resistente val. Het voordeel van honingraat is dat je gewoon het spoor van de embosser hoeft te volgen voor de snede, perfect voor eenvoudige naaiprojecten.
  • Katoenen badstof: katoenen badstof is een geweven stof met kleine lussen. De katoenen spons heeft een zware en resistente val. Het is op dezelfde manier genaaid als de honingraat en daarom perfect voor je eerste naaiprojecten.
  • Katoen-canva stof: katoen -canva is een dikker katoen. Het canvas heeft een zwaar en resistent laken. Als je je randen aan elkaar gaat naaien, raad ik aan om het af te werken (maak een zigzagsteek). Het naait als katoenen popeline.

Het is belangrijk om een ​​stof te kiezen die geschikt is voor uw naaiproject en uw vaardigheidsniveau. Als u een beginner bent, is het raadzaam materialen te kiezen waarmee u gemakkelijk kunt werken, zodat u ervaring opdoet en u zich op uw gemak voelt met uw naaimachine.

Stockinette kan eng zijn bij eerste naaiprojecten, maar als je het correct gebruikt door niet aan je naaiproject te trekken tijdens het naaien. Als u een goede stretchnaald heeft en de spanning van uw naaimachine correct is ingesteld wanneer u van steek naar zigzagsteek wisselt, is er geen probleem.

Het is normaal om op verschillende manieren te willen experimenteren met naaien en materialen te willen mixen en matchen, maar probeer voor je eerste naaiprojecten bij dezelfde stofmaterialen te blijven. Vergeet niet dat fouten worden gemaakt om te leren, dat je soms ook met kleine dingen moet beginnen om tot grote dingen te komen.

Kies tot slot altijd eerst een stof die je mooi vindt, dat motiveert je meer om te naaien.