À quoi sert une canette de machine à coudre ?

inhoudsopgave:

Waar wordt een naaimachinespoel voor gebruikt?

Naaien is in de loop van de tijd enorm geëvolueerd met de introductie van de naaimachine. Dit hulpmiddel maakte naaien toegankelijker, maar het was daarom noodzakelijk om ermee vertrouwd te raken. Om succesvol te kunnen naaien, is het essentieel om de onderdelen van uw naaimachine te kennen, en een van de meest essentiële is de spoel. In deze blog leggen we uitgebreid uit wat de rol van de spoel in een naaimachine is en hoe je deze kunt gebruiken.

kan

Wat is een blikje?

Een spoel is een kleine spoel die in de onderkant van de naaimachine past. Het is meestal gemaakt van metaal of plastic en wordt gebruikt om de onderste draad vast te houden. Wanneer de spoel correct is geplaatst en met draad is geladen, vormt deze een onderste lus die verweven is met de bovendraad die van de bovenste spoel komt, waardoor een sterke, gelijkmatige naad ontstaat.

kan

De rol van de spoel in een naaimachine

  1. Aanvoer van onderdraad: De spoel speelt een cruciale rol bij het doorvoeren van de onderdraad van de naaimachine. Wanneer de machine in werking is, wordt de onderdraad door de roterende haak van de machine gevoerd en verweven met de bovendraad om een ​​sterke naad te vormen. De onderdraad, ook wel onderdraad genoemd, is over het algemeen dikker en sterker dan de bovendraad.
  2. Draadspanning behouden: De spoel speelt een cruciale rol bij het handhaven van de draadspanning. Een onjuiste spanning kan naaiproblemen veroorzaken, zoals losse of te strakke steken. Moderne naaimachines worden geleverd met verstelbare spanningssystemen voor de spoel, waardoor de spanning kan worden aangepast afhankelijk van het type stof en het project dat moet worden gedaan. (bovenste afbeelding: spanning te los / onderste afbeelding: spanning te strak)
   kan
  3. Naaipunten controleren: De spoel heeft ook invloed op de vorming van de naaipunten. Naaimachines bieden verschillende soorten steken, zoals rechte steek, zigzagsteek, decoratieve steek, enz. De spoel zorgt, in samenwerking met de bovendraad, voor een regelmatige en nauwkeurige steekvorming, wat essentieel is voor het verkrijgen van hoogwaardige naairesultaten.

  Een spoel maken met een naaimachine

  Bij het kopen van spoeltjes zul je merken dat de draad er niet bij zit, je zult het dus zelf moeten doen maar geen paniek, je machine regelt het wel! Hiervoor heeft u slechts 3 dingen nodig: uw machine, uw spoeltje en de draadklos die u wilt gebruiken!

  Volg deze stappen en je hoeft het alleen maar te herhalen bij elke kleurverandering.

  1. Plaats de originele spoel op de spoelhouder
  2. Leid de draad door het pad dat op uw machine is aangegeven
  3. Leid de draad door het kleine gaatje in uw spoel
  4. Zet de spoel vast op de houder en kantel hem naar rechts om hem te vergrendelen.
  5. Druk op uw pedaal terwijl u de draad vasthoudt
  6. Knip de draad af als u klaar bent
  7. Plaats het volgens uw machine

  U kunt eindelijk beginnen met naaien, aarzel niet om de spanning aan te passen aan uw project.

  Onderhoud en behandeling van de spoel

  Om een ​​optimale werking van de naaimachine te garanderen, is het belangrijk om de spoel op de juiste manier te hanteren en te onderhouden. Hier zijn enkele nuttige tips:

  1. Gebruik spoelen die bij uw machine passen: Zorg ervoor dat u spoelen gebruikt die speciaal zijn ontworpen voor uw naaimachinemodel. Spoelen kunnen variëren in grootte en vorm, en het gebruik van de verkeerde spoel kan naaiproblemen veroorzaken. Vind onze Juki blikken op onze fournituren pagina.
  2. Kies het juiste garen: Gebruik kwaliteitsgaren dat geschikt is voor het type stof dat u naait. Het gebruik van onderdraad van slechte kwaliteit kan leiden tot frequente draadbreuk en spanningsproblemen. Vind al onze naaigaren op onze fourniturenpagina .
  3. Maak het spoelhuis regelmatig schoon: Haal de spoel uit het huis en maak het gebied regelmatig schoon met een zachte borstel om vuil en opgehoopte draad te verwijderen. Dit zorgt voor een soepele werking van de spoel.

  De rol en het gebruik van de app hebben voor jou geen geheimen meer! U bent klaar om te beginnen met naaien! We bieden verschillende eenvoudige tutorials op onze blog als je nieuw bent met naaien, vind ons ook op Facebook , Instagram en TikTok !

  Machines

  laat een reactie achter

  Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.