Comment utiliser la machine à coudre JUKI HZL-DX3

inhoudsopgave:

JUKI HZL-DX3 naaimachine

De JUKI HZL-DX3 naaimachine beschikt niet alleen over een grote verscheidenheid aan steken maar ook over 3 soorten alfabetten. Breid uw mogelijkheden uit met deze machine waarmee u uw projecten kunt personaliseren.

Leer dankzij deze blog hoe u de draadafsnijfunctie van uw pedaal gebruikt, hoe u decoratieve steken en letters naait, maar ook hoe u afwerkt met de HZL-DX3. U zult als geen ander uw machine kunnen besturen, maar laten we eerst een spoel maken!

Een spoel maken met de HZL-DX3 naaimachine:

Weten hoe u een spoeltje moet maken, is van cruciaal belang als u wilt beginnen met naaien, want zonder onderdraad zal uw naad niet zo sterk zijn. Leer hoe u een spoel maakt, zodat u elke keer dat u van draad wilt wisselen minder moeite zult hebben.

We bieden u ook een verklarende video aan om de tutorial beter te volgen.

Stap 1: Zorg er eerst voor dat uw naaimachine goed is aangesloten en plaats vervolgens het originele klosje met de draad die u wilt gebruiken op de klospen.

Stap 2: Nu kom je en neem je de draad die je door het pad gaat, en vervolgens in het kleine gaatje van je spoel (niet de opening van de spoel), zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt
Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Stap 3: Vervolgens plaatst u de spoel op de steun en leidt u de draad door de haak om deze af te knippen.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Stap 4: Alsjeblieft, zorg ervoor dat je de opwindregelaar naar links hebt geschakeld om het automatisch opwinden van je spoel te starten. Wanneer u klaar bent, knipt u de draad door die op de spoel is aangesloten.

Stap 5: Verwijder vervolgens het spoelhuisdeksel. Plaats uw spoel met het uiteinde van de vrije draad die u door het pad gaat, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, en plaats vervolgens het deksel terug.

Zorg er bij fase F voor dat de draad wordt doorgeknipt.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Stap 6: Nu neemt u de draad van uw originele klos en voert u deze door de draadgeleider van uw machine. Volg de nummers aangegeven op uw machine, zonder te vergeten de draad door de inkeping van de naald (6) te leiden, in de inkeping van de naaldinrijger (7) en knip vervolgens de draad af aan de zijkant van uw machine (8). Zet vervolgens de inrijghendel omlaag om de automatische naaldinrijger te activeren, zodat de draad door het oog van uw naald gaat. Leid vervolgens uw draad door de naaivoetgleuf om ruimte vrij te maken voor het naaien.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Stap 7: Leid ten slotte de stof onder de naaivoet en druk vervolgens op de middelste knop die overeenkomt met de naaldpositie. Hierdoor gaat de naald omlaag en omhoog om de onderdraad op te vangen. Door de stof te verwijderen, komt de draad los van de stof.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Alsjeblieft, je kunt nu naaien!

Nu u weet hoe u een spoeltje moet maken, kunt u beginnen met naaien, en niets beters dan de draadafsnijderfunctie die in uw pedaal is geïntegreerd om de taak gemakkelijker te maken. Wij leggen uit hoe je het kunt gebruiken.

Zo gebruikt u het voetpedaal met de HZL-DX3 naaimachine:

De draadafsnijderfunctie wordt automatisch op uw pedaal geprogrammeerd. U kunt beginnen met naaien door eenvoudigweg de steek te selecteren die u wilt gebruiken. De instellingen zijn heel eenvoudig en snel.

Aarzel niet om jezelf te helpen met de video.

U hoeft alleen maar de steek van uw keuze te selecteren door het nummer aan te geven en vervolgens op de veiligheidssteekknop en de automatische draadafsnijder te drukken.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Druk naar de voorkant van uw pedaal om te naaien. Als u klaar bent met naaien, drukt u op de hiel van het pedaal. Hierdoor worden de verstevigingssteek en de automatische draadafsnijder geactiveerd.

En nu, voila! Uw naaiwerk wordt sneller en eenvoudiger.

Naai decoratieve steken met de HZL-DX3 naaimachine:

Nadat u de basisbeginselen heeft geleerd, hoeft u alleen nog maar decoratieve steken te naaien. U hoeft slechts een paar aanpassingen te maken om het gewenste punt te kiezen.

Aarzel niet om onze video te bekijken waarin de stappen worden geïllustreerd.

Allereerst drukt u op de toets “ 123 ” om vervolgens het puntnummer van uw keuze te selecteren.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Gebruik de pijlen om naar het decoratieve stekenprogrammatype te gaan en druk vervolgens op “ ok ” om naar de volgende stap te gaan. Voer het gewenste steeknummer in dat staat aangegeven onder de bovenklep van de machine.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Vergeet niet de automatische sluitknop en de draadafsnijder in te drukken, zodat uw naaiwerk aan het begin en einde netjes is.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

En nu, voila! Plaats uw stof, zet de naaivoet omlaag, druk op uw pedaal en laat uw machine zelf de naad maken dankzij de transporteur die uw stof gemakkelijk doorvoert zonder dat deze blijft haken.

Hier is een resultaat dat u krijgt met decoratieve steek nr. 3:

stoffen

Letters naaien met de HZL-DX3 naaimachine:

Instellingen voor het naaien van letters zijn net zo eenvoudig als decoratieve steken. Personaliseer uw kleding en accessoires met dit programma, inclusief 3 schrijfstijlen: hoofdletters, kleine letters en cursief (hoofdletters en kleine letters).

Aarzel niet om onze video te bekijken waarin de stappen worden geïllustreerd.

Voordat u de aanpassingen uitvoert, vervangt u uw standaard naaivoet door de handmatige knoopsgatnaaivoet. Dit wordt aangegeven met een I. Als u twijfelt wanneer u de standaard naaivoet moet vervangen, wordt op de bovenklep aangegeven welke voet u voor elk programma moet gebruiken.

voet

Om vervolgens uw letters te selecteren, drukt u op “ ABC ”, waarmee u het type schrift kunt kiezen. Gebruik de pijlen om de gewenste schrijfstijl te kiezen en druk op " ok ".

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

U kunt nu de letters van uw keuze selecteren. Als je de overige letters van een cijfer wilt gebruiken, zul je relatief snel meerdere keren op dezelfde toets moeten drukken.

Voorbeeld: Druk één keer op " 5 " als u de letter J wilt, wacht 2 seconden en druk vervolgens twee keer achter elkaar op " 8 " als u de letter U wilt, enzovoort om uw woord te vormen.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

En dat is alles, u hoeft alleen maar uw stof te plaatsen, de naaivoet omlaag te zetten en het pedaal in te drukken. De machine zorgt voor het naaiwerk en transporteert uw stof terwijl u bezig bent.

Hier is het resultaat dat u krijgt met hoofdletters:

geweven stof

Aarzel niet om de draadjes tussen de letters voorzichtig af te knippen, zodat u schoner kunt schrijven.

Om uw project veiliger en overzichtelijker te maken, wordt ook sterk aanbevolen om te overhandsen.

Zo werkt u met de HZL-DX3 naaimachine:

Overhandse steken is een techniek die bij het naaien wordt gebruikt om de randen van een stof af te werken en te beschermen, zodat deze niet gaan rafelen. Wanneer je een stof knipt, kunnen de draden waaruit de stof bestaat gemakkelijk loskomen, waardoor de stof beschadigd kan raken en je creaties er slordig uit kunnen zien. Bij overhandse steken naait u een rij strakke steken langs de rand van de stof om deze te verstevigen en te voorkomen dat de draden loskomen.

Het aanpassen van de overhandse naaivoet is heel eenvoudig, maar allereerst moet u uw standaard naaivoet vervangen door de overhandse naaivoet, aangegeven met een C.

voet

Allereerst drukt u op de toets “ 123 ” om het betreffende programma te selecteren en vervolgens op “ ok ” om door te gaan naar de volgende stap.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

Voer het gewenste overhandse steeknummer in dat onder de bovenklep van de machine staat aangegeven en druk vervolgens op “ ok ”. U kunt alleen punten van 07 tot en met 11 kiezen, omdat deze bewolkt zijn.

Hoe u de JUKI HZL-DX3 naaimachine gebruikt

En daar ga je! Plaats uw stof, zet de naaivoet omlaag, trap op uw voetpedaal en laat uw machine de naad maken. Aarzel niet om de hiel van uw pedaal in te drukken om de draadafsnijderfunctie te gebruiken.

Hier is het resultaat dat u verkrijgt met afwerken nr. 8:

stoffen

De JUKI HZL-DX3 naaimachine kent geen geheimen meer voor u. Je hebt alle basisfuncties van deze machine geleerd, dus waar wacht je nog op om je mooiste creaties te maken?

De kenmerken van de HZL-DX3:

  • Naaisnelheid: max. 900 st/min
  • Steeklengte: max. 5 mm
  • Steekbreedte: max. 7 mm
  • Naaivoethoogte: maximaal 2 stappen. 12 mm
  • Naald: 130/750H (HAx1)
  • Afmetingen: 445 (L) * 210 (B) * 290 (H) mm
  • Gewicht: 9,6 kg

We bieden verschillende eenvoudige tutorials op onze blog als je nieuw bent met naaien, vind ons ook op Facebook , Instagram en TikTok !

Machines

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.