Quels tissus choisir quand on apprend à coudre?

inhoudsopgave:

Ben je nieuw met naaien? Hier zijn enkele suggesties voor gemakkelijk te bewerken stoffen:  

Ontdek de wereld van stoffen met vertrouwen met onze handige gids voor het kiezen van de ideale materialen voor beginners. Ontdek gefundeerd advies, tips en suggesties om u te begeleiden bij het selecteren van de juiste stoffen voor uw eerste naaiprojecten.

  • katoenen popelinestof : popeline is een lichtgewicht, gemakkelijk te naaien stof die geschikt is voor veel naaiprojecten. Niet erg rekbaar en gemakkelijk te naaien, het is de perfecte stof om te beginnen met naaien. Hij beweegt niet, dus zeer gemakkelijk te hanteren.  

  • linnen stof: linnen is een robuuste en resistente stof. Het is het ideale onderwerp om mee te beginnen.  

  • Zwitserse katoenen stof : Zwitsers katoen is een lichtgewicht, zachte katoenen stof die geschikt is voor veel naaiprojecten voor beginners. Dankzij het gemerceriseerde garen heeft het een zijdeachtig effect. Het is genaaid als katoenpopeline, de naaimachine voert de stof heel gemakkelijk door .  

  • jerseystof: jersey is een zachte en elastische stof, meestal gebreid of bewerkt van viscosemengsels of katoenen jersey. Het is een rekbare, comfortabele stof die geschikt is voor veel naaiprojecten voor beginners, zoals T-shirts en leggings. Het is raadzaam om de stof onder de machine te laten glijden zonder eraan te trekken.

  • honingraatstof: het ontleent zijn naam aan de vorm van de cellen die op de stof aanwezig zijn en die tijdens het weven zijn gevormd. Honingraat is een katoenen stof met reliëf. De stof valt middelzwaar en duurzaam. Het voordeel van de honingraat is dat je alleen de omtrek van de wafel hoeft te volgen om hem te snijden. Het is ideaal voor huishoudelijk gebruik, kleding en babyaccessoires.  

  • katoenen badstof: katoenen badstof is een kleine lusgeweven stof. De katoenen badstof valt middelzwaar en duurzaam. Het wordt op dezelfde manier genaaid als honingraatstof en daarom perfect voor eerste naaiprojecten.  
  • Katoenen canvasstof: katoenen canvas is een extreem resistente effen stof gemaakt van dikker katoen. Het canvas valt middelzwaar en duurzaam. Wij adviseren u om tijdens het naaien de randen op elkaar af te werken ( een zigzagsteek maken ) .

Het is belangrijk om een ​​stof te kiezen die geschikt is voor uw naaiproject en vaardigheidsniveau. Als u een beginner bent, raden wij u aan materialen te kiezen waarmee u gemakkelijk kunt werken, zodat u ervaring opdoet en u zich op uw gemak voelt met uw naaimachine. 

Jerseystof kan bij het eerste gebruik eng zijn, maar als je het op de juiste manier gebruikt zonder te trekken tijdens het naaien, zul je tevreden zijn met het resultaat. Als u een goede stretchnaald heeft en de spanning op uw naaimachine correct is ingesteld bij het wisselen van steek naar zigzagsteek, is er geen probleem. 

Het is volkomen normaal dat u op verschillende manieren wilt naaien en materialen wilt combineren, maar probeer bij uw eerste naaiprojecten dezelfde stoffen te gebruiken.

Vergeet niet dat je leert van je fouten. Begin dus met kleine projecten voordat u aan ambitieuze projecten begint. 
Kies ten slotte altijd een stof die je mooi vindt, dit motiveert je meer om te naaien. 

Tissus

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.