Quels tissus choisir quand on apprend à coudre?

inhoudsopgave:

Nieuw bij naaien? Hier zijn enkele suggesties voor stoffen die gemakkelijk te verwerken zijn:  

  • katoenen popeline : popeline is een lichte en gemakkelijk te naaien stof die geschikt is voor veel naaiprojecten. Geringe rekbaarheid en gemakkelijk te naaien, dit is de perfecte stof voor beginners in naaien. Het beweegt niet en is daarom zeer gemakkelijk te hanteren.  

  • linnen stoffen: linnen is een robuuste en resistente stof. Het is het ideale materiaal om mee te beginnen.  

  • Zwitsers katoen: Zwitsers katoen is een lichte en zachte katoenstof die geschikt is voor veel naaiprojecten voor beginners. Dankzij de gemerceriseerde draad heeft het een zijdeachtig effect. Het naait als katoenen popeline, de naaimachine voert de stof heel gemakkelijk door .  

  • jersey stof: jersey is een zachte en elastische stof, meestal gebreid of bewerkt met mengsels van viscose of katoenen jersey. Het is een rekbare, comfortabele stof die geweldig is voor veel naaiprojecten voor beginners, zoals T-shirts en leggings. Het is aan te raden om de stof onder de machine door te laten glijden zonder eraan te trekken.

  • honingraatstof: het ontleent zijn naam aan de vorm van de cellen op de stof die tijdens het weven zijn gevormd. Honeycomb is een katoenen wafelstof. De stof heeft een middelzware en resistente val. Het voordeel van de honingraat is dat je gewoon de omtrek van de wafel hoeft te volgen om hem te snijden. Het is ideaal voor huishoudelijk gebruik, kleding en babyaccessoires.  

  • katoenen badstof: katoenen badstof is een geweven stof met kleine lussen. De katoenen spons heeft een halfzware en resistente val. Het wordt op dezelfde manier genaaid als de honingraatstof en daarom perfect voor de eerste naaiprojecten.  
  • katoenen canvasstof: katoenen canvas is een extreem resistente effen stof gemaakt van dikker katoen. Het canvas heeft een halfzware en resistente val. Wij adviseren u om tijdens het naaien uw randen aan elkaar te naaien (een zigzagsteek te maken ) .

Het is belangrijk om een ​​stof te kiezen die geschikt is voor uw naaiproject en uw vaardigheidsniveau. Als u een beginner bent, raden wij u aan materialen te kiezen waarmee u gemakkelijk kunt werken, zodat u ervaring opdoet en u zich op uw gemak voelt met uw naaimachine. 

De jerseystof kan bij het eerste gebruik eng zijn, maar als je hem correct gebruikt zonder te trekken tijdens het naaien, zul je tevreden zijn met het resultaat. Als u een goede naald van het stretchtype heeft en de spanning van uw naaimachine correct is ingesteld wanneer u van steek naar zigzagsteek wisselt, is er geen probleem. 

Het is volkomen normaal om op verschillende manieren te willen experimenteren met naaien en materialen te willen mixen en matchen, maar probeer voor je eerste naaiprojecten in plaats daarvan bij dezelfde stofmaterialen te blijven.

Vergeet niet dat je leert van je fouten. Begin dus met kleine projecten voordat je aan ambitieuze projecten begint. 
Kies tot slot altijd een stof die je mooi vindt, dat motiveert je meer om te naaien. 

Tissus

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.